Заповніть контактні дані



    Залиште відгук

      Чому я не бачу?

      Це питання виникало у кожної людини після 40-ка років. Нечіткість дрібних літер, а, отже, важкість читання, погіршення контрасту, бажання віддалити від себе текст, швидка втома очей при читанні, труднощі при роботі з дрібними предметами – це все ознаки пресбіопії.

      Пресбіопія – це фізіологічне (природнє) погіршення зору, внаслідок якого людина починає гірше бачити на близькій відстані. В процесі старіння, наш кришталик ( а саме він відповідає за чіткий зір на різних відстанях) починає менше акомодувати, стає менш гнучким, тому саме після сорокарічного віку з’являються труднощі при читанні дрібних літер, неможливість «вселити нитку в голку».

      Спочатку віддалення тексту на більшу відстань від очей допомагає більшості людей. Але в підсумку виявляється, що без окулярів вже не обійтися.

      Варто знати, що при короткозорості і далекозорості симптоми пресбіопії різні. У осіб з вродженою далекозорістю в зрілому віці зір знижується повністю, а у людей з короткозорістю початок пресбіопії може бути не відразу розпізнаним.

      Діагностика пресбіопії

      В першу чергу, наштовхнути лікаря-офтальмолога на правильний діагноз можуть ваші скарги ( які перераховані дещо вище), а також спеціальні методи:

      • Перевірка гостроти зору на далеку та близьку відстані;
      • Рефрактокератометрія – точний метод аналізу рефракції очей із застосуванням спеціальних приладів;.

      Вилікувати пресбіопію звичайними процедурами або простою гімнастикою очей неможливо, тому людям з такою патологією призначають корекцію зору за допомогою окулярів або лінз.

      Ви не можете запобігти пресбіопії. Але ви можете захистити свої очі і зір, слідуючи цим порадам:

      • перевіряйте зір 1 раз на рік, навіть якщо ви бачите вдалину на всі 100%;
      • користуйтеся правильним освітленням;
      • контролюйте хронічні захворювання;
      • захищайте очі від впливу сонячних променів;
      • вживайте збалансовану їжу;
      • носіть правильно підібрані окуляри.

       

       

       

      Замовити дзвінок

      Залишити відгук